Over Welten

De Nieuwe Financieel Professional®

De financiële wereld staat op zijn kop. Razendsnelle digitalisering, nieuwe wetgeving en zelfstandige en kritische consumenten zorgen ervoor dat de oude manier van werken overboord moet. De Nieuwe Financieel Professional® is deskundig, altijd up-to-date, integer, sociaal en communicatief vaardig en voelt zich thuis in een digitale wereld. Het is de missie van Welten om jonge en ambitieuze financieel professionals zo goed mogelijk te helpen deze rol te vervullen.

Vakkennis

Mensen met jouw vakkennis helpen om goede financiële afwegingen en keuzes te maken. Dáár gaat het om als je financieel professional bent. Mensen kunnen tegenwoordig een hoop zelf uitzoeken op internet, maar dat betekent niet altijd dat ze automatische tot keuzes komen die hun belangen het beste dienen. Als financieel professional creëer je overzicht en inzicht en zet je vakinhoudelijke kennis in om consumenten zo goed mogelijk te begeleiden en adviseren.

Vakkennis is kortom de basis voor iedere financieel professional. Daarom bieden we je bij Welten alle noodzakelijke voorzieningen (én meer) om je vakinhoudelijk te ontwikkelen.

Het klantbelang voorop

Het eerste belang van De Nieuwe Financieel Professional® is het belang van de consumenten die je bijstaat. Het vertrouwen in de financiële sector heeft de laatste jaren een flinke deuk opgelopen. Daar zijn goede redenen voor, maar dat betekent niet dat de financiële dienstverlening opeens geen belangrijke maatschappelijke rol meer vervult. Die maatschappelijke rol wordt ingevuld door De Nieuwe Financieel Professional®, die mensen helpt om keuzes en afwegingen te maken die een positieve uitwerking hebben op hun financiële toekomst.

Samen met onze opdrachtgevers zorgen we ervoor dat in iedere opdracht het klantbelang centraal wordt gesteld. Daarna is het aan jou om er invulling aan te geven in de opdrachten die je uitvoert. Bij Welten moedigen we een kritische houding aan, we nemen jouw autonomie en integriteit als financieel professional zeer serieus.

Vakmanschap

Vakinhoudelijke deskundigheid is de basis voor iedere financieel professional, maar daarmee ben je er nog niet. De Nieuwe Financieel Professional® beheerst alle aspecten van het financiële vak. Als moderne professional moet je communicatief en digitaal zijn onderlegd. Verder moet je sterk in je schoenen staan, bijvoorbeeld als je advies tegen de wensen van de consument ingaat. Vind jij dat je klant in verhouding tot zijn of haar inkomen een te hoge hypotheeklening wil afsluiten? Een lastige boodschap, maar jij deinst er niet voor terug die over te brengen.

Naast de vakinhoudelijke (Wft-) opleidingen besteedt Welten in zijn curriculum ruime aandacht aan alle vaardigheden die De Nieuwe Financieel Professional® in huis moet hebben.

Persoonlijke benadering

Welten gelooft dat financiële ‘winnaars’ van de toekomst de dienstverleners zijn die digitalisering en automatisering succesvol combineren met persoonlijk advies en begeleiding.

Een impressie van Welten

Successfully sent!